Categorieën
Fietsen

Van Nijmegen naar Winterberg.

Morgen ga ik de 1 na langste fietstocht beleven van mijn fietscarriere! We gaan namelijk van Nijmegen naar Winterberg fietsen. De afstand bedraagt circa 250 kilometer… Uiteraard indien we goed fietsen 🙂

We fietsen vanuit Nijmegen eerst richting Kleve, om onze tocht vervolgens voort te zetten naar Xanten en Wesel. Het eerste deel van de tocht zal voornamelijk door landelijk en stedelijk gebied zijn. Vlak na Wesel gaan we lekker 20 kilometer door het (voor Europese begrippen) grote natuurgebied “Naturpark Hohe Mark”. Vervolgens gaan we door Gladbeck, Herne, Dortmund, Holzwickede, Frundenberg heen. Dit is echt alleen maar stedelijk en industrieel gebied, kortom verschrikkelijk om doorheen te fietsen. En daarna begint eindelijk het echte fietsen… 77 kilometer door de natuur (m.u.v. enkele plaatsjes) , maar ook een hoop heuvels van soms 600 meter hoog. En na al dat klimwerk komt eindelijk Winterberg in zicht.

Ik ben benieuwd hoe we deze dag overleven 🙂

Door Manieu

I Love Fietsen!

Laat een reactie achter