Van Nijmegen naar Winterberg.

Morgen ga ik de 1 na langste fietstocht beleven van mijn fietscarriere! We gaan namelijk van Nijmegen naar Winterberg fietsen. De afstand bedraagt circa 250 kilometer… Uiteraard indien we goed fietsen 🙂

We fietsen vanuit Nijmegen eerst richting Kleve, om onze tocht vervolgens voort te zetten naar Xanten en Wesel. Het eerste deel van de tocht zal voornamelijk door landelijk en stedelijk gebied zijn. Vlak na Wesel gaan we lekker 20 kilometer door het (voor Europese begrippen) grote natuurgebied “Naturpark Hohe Mark”. Vervolgens gaan we door Gladbeck, Herne, Dortmund, Holzwickede, Frundenberg heen. Dit is echt alleen maar stedelijk en industrieel gebied, kortom verschrikkelijk om doorheen te fietsen. En daarna begint eindelijk het echte fietsen… 77 kilometer door de natuur (m.u.v. enkele plaatsjes) , maar ook een hoop heuvels van soms 600 meter hoog. En na al dat klimwerk komt eindelijk Winterberg in zicht.

Ik ben benieuwd hoe we deze dag overleven 🙂

Over Manieu

I Love Fietsen!
Dit bericht is geplaatst in Fietsen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Van Nijmegen naar Winterberg.

 1. isabel schreef:

  Goh wat leuk! Is de tocht goed verlopen??

  Ik wil zelf over een paar weken van ook ziets doen, iig moet ik op zaterdag dan aankomen in winterberg voor mijn cursus paragliden. Mag ik vragen hoe je die route uitgestippeld hebt en wat voor kaart je gebruikt? Ik ga alleen en zou liever niet verdwalen oid. Meestal fiets ik achter de rest aan maar dat kan nu dus niet, haha. En zijn de wegen geschikt voor racefietsen?

  groetjes Isabel

 2. Manieu schreef:

  Hoi Isabel,

  Ja, prima 🙂

  Ik heb de route via Google Maps uitgestippeld, en dat is prima te doen… Echter moesten we wel vaak de plaatsnamen controleren. De wegen in Duitsland vind ik uitermate geschikt voor wielrenners. Het enige nadeel is dat er vaak geen fietspad is en de auto’s met 100km/u langs je heen scheuren.

  Wel wil ik je aanraden vanaf Gladbeck de trein te nemen naar Arnsberg. Door het Ruhrgebied heen fietsen is niet te doen. Vanaf Arnsberg is de route werkelijk fantastisch, hier kun je kiezen voor een binnendoor route zodat je alleen maar door de bossen en heuvels heen fietst. Hou er wel rekening mee dat je dan nog ca. 70km door de heuvels heen moet en dat, ook al neem je voor een deel de trein, de tocht nog steeds zo’n 200km is 🙂

  Hier een link naar de route:
  KLIK HIER

  Veel succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *